בדיקת כשלים בחיפוי מבנים בעת נפילת אריחים מבניין​​

השירות מאפשר גילוי כשלים בהצמדת אבני חיפוי לקירות מבנה.ניתן לבדוק כשלים המאפיינים שיטות הצמדה שונות כגון הדבקה רטובה, הדבקה יבשה וברנוביץ.

 

הבדיקה כוללת את הנושאים הבאים:

בדיקות הימצאות ווים באבני חיפוי.בדיקות מרחק רשת הפלדה מגב האבן.

בדיקות הימצאות זוויתנים, משקי הרפיה, גובה פוגות וכו'.

בדיקת עובי אבנים, שלמות פיזית, סדקים ושברים.

 

כשלים אופיינים בחיפוי מבנים אשר גורמים לנפילת אריחים מבניין

 

קורוזיה בווי העיגון-  כתוצאה משימוש בווים לא מגולוונים הם עלולים להחליד, להתנפח, לפוצץ את האבן או לדחוף אותה ולנתקה מהקיר. בד"כ ניתן לראות כתמים חומים על האבן לפני שמופיעים סימני סדיקה או נשירת אבנים.

 

קורוזיה ברשת ההצמדה– כאשר לא מקפידים על שומרי מרחק, הרשת נצמדת לאבן, ובשל חוסר כיסוי בטון הברזל מחליד ומתנפח. כתוצאה מכך האבן נסדקת או נדחפת החוצה ומתנתקת מהקיר.

 

סדיקה באבנים- כשל זה הוא הנפוץ ביותר ונגרם ממספר רב של סיבות. סדק באריח עלול להתפתח לכדי שבר, בכך לבטל את השפעת ווי העיגון ולהביא לנשירת האריח. סדיקה באבני חיפוי עלולה להיגרם כתוצאה מהסיבות הבאות:

 

חוסר הקפדה על קיום משקי הרפיה ופוגות– מבנה בטון מתכווץ בכמה ס"מ בשנים הראשונות לאחר בנייתו. בשל כך יש ליצור מרווח גמיש בין האבנים אשר יאפשר לפצות על השינויים בבטון. במידה ולא מקפידים על משקי הרפיה כנדרש יסדקו אבנים בשנים הראשונות לאחר השלמת המבנה.

 

חוסר הקפדה על התקנת זוויתנים– הזוויתנים יוצרים הפרדה בין מספר שורות אבן ומאפשרים העברת משקל האבנים אל הקיר במקום אל האבנים שלמטה. במידה ולא מתקינים זוויתנים כנדרש האבנים לוחצות אחת את השנייה עד שנוצר פיצוץ באבן החלשה. בלי קשר לכך, התקנת זוויתנים חשובה מאוד מעל לחלונות ודלתות ואם שוכחים להתקינם שם אין כיצד לתפוס את האבנים מלמטה.

 

קידוח באבן במקדחה רוטטת בזמן הכנתה להתקנה– מקדחה רוטטת יוצרת סדקים נימיים באבן בשעת הקידוח אשר עלולים בהמשך להתפתח לכדי סדקים חמורים יותר.

 

דפיקות פטיש על האבן בזמן התקנתה– כשל זה נגרם בדרך  כלל על ידי הפועלים המתקינים את האבנים. חוסר תשומת לב, שימוש בפטיש שאינו יעודי, לחץ זמנים ועבודה מרושלת גורמים לפועלים לעבוד מהר, לדפוק באופן לא מבוקר על האריחים ולסדוק אותם או לשבור אותם בעת ההתקנה.הובלה ואחסנה לקויים

 

הפעלת לחץ על אבנים הצמודות לחלון ע"י מנופי סבלים בזמן הכנסת ריהוט לדירה.

 

פגמים באיטום- כשלי איטום מאפשרים למים לחדור אל מאחורי האבנים. כתוצאה מכך עלולה להתפתח קורוזיה ברשתות הברזל המעגנות את האבנים, או החלשות חומרי ההדבקה של האבן. כשלי איטום נגרמים כתוצאה מיישום שגוי של שכבות איטום בשיטות ההדבקה השונות או כתוצאה משימוש באבנים סופגות מים לא תקניות.ווי עיגון חסרים כתוצאה מהתקנה לקויה והיעדר פיקוח ישנם מקרים בהם האבן לא מעוגנת כראוי עם לפחות 3 ווים או שהווים לא מוחדרים אל מאחורי רשת ההצמדה.

 

איכות אבן ירודה- כתוצאה משימוש באבנים לא מתאימות ולא תקניות הן עלולות להיפגע ולהישחק עם השנים. השחיקה באבנים מתבטאת בד"כ בקילוף שכבות האבן והצרה של רוחב האבן.  לעיתים עושים מראש שימוש באבנים דקות מידי אשר נוטות להיסדק במהירות והינן רגישות מאוד לפגעי מזג אוויר.שינויים טרמיים- במידה ולא נעשה שימוש בחומר בידוד טרמי טוב עלולים להתעבות אדי מים בגב האבן אשר גורמים לניתוק האבן עם השנים.

 

הדבקה לקויה בשל לכלוך–  כשל זה נגרם כתוצאה מאי ניקיון אבק מעל האבן בטרם הדבקתה או כתוצאה משימוש בחומרי הדבקה לא מתאימים האבן עלולה להתנתק מהקיר עם השנים.

 

 

שיטות הצמדה של אבני חיפוי

 

שיטת ההדבקה הרטובה 

בטכניקה זו מדביקים את אבני החיפוי על קיר הגרעין של המבנה [מבטון או בלוקים]. לאחר בניית קיר הגרעין מוסיפים עליו שכבת איטום צמנטית, מעליה שכבת בידוד תרמית, ואח"כ מצמדים לקיר רשת ברזל מגלוונת בעזרת ברגים. את הרשת מכסים בשכבה צמנטית נוספת, ואליה מדביקים את אבני החיפוי בעזרת חומר מתאים. את האבן מעגנים עם 3 ווים היוצאים מהפאות הקיצוניות של האבן אל מאחורי הרשת.

 

שיטת ההדבקה היבשה

טכניקה זו מיועדת בד"כ להצמדת אריחים גדולים וכבדים, והיא מאופיינת ע"י מרווח אוויר בין גב האבן לקיר הגרעין של המבנה. את האבן מייצבים בעזרת 4 אביזרים נושאים המחוברים לקיר עם ברגים.

 

שיטת בראנוביץ

טכניקה זו מיושמת בד"כ בבניה מתועשת של מבנים רבי קומות. את האבנים מסדרים על גבי תבנית מתאימה בעודם על הקרקע, ובתבנית זו מסדרים גם את רשתות ברזל הקונסטרוקטיביות של הקיר.את האבנים מקבעים בעזרת ווים אשר לאחר היציקה הם יהיו נעוצים היטב בבטון…  לאחר סידורהאבנים מבצעים שכבת איטום על גב האבנים. את התבנית נושאים עם מנוף למקומה המיועד בבניין ורק אז יוצקים את הבטון.

תמונה של בדיקה באמצעות מערכת Sir3000 של GSSI הפועלת בתדר 1600MHz​

תמונה של אימות מכאני למרחק מוטות מגב האבן

תמונה של פלט מכ"מ המציג את הווים (בירוק) המעגנים את האבנים למוטות הרשת(בכחול)

תמונה של מדידת המומנט המופעל על אבן בטרם תתרחש בה תזוזה (בוצע בפרויקט שבוצע בשיטת הדבקה יבשה בו כוחות שונים הופעלו על האבנים וגרמו לסדיקה)​

תמונה של פלט מכ"מ המציג את מרחק מוטות הזיון מגב האבן​

תמונה של צוות הבדיקה בשטח​

לפרטים נוספים

שלח

שם מלא:

This field is required.

Thank You!

The form has been successfully sent.

טלפון:

This field is required.

דואר אלקטרוני

This field is required.

(מספר מקשר)