בדיקות שליפה לברגים, קוצים ועוגני קרקע
המעבדה מציעה בדיקות שליפה לברגים שונים- ברגים המעוגנים באמצעות דיבלים, עוגני חץ, ברגי ג'מבו, מוטות הברגה מוחדרים עם דבק מכאני, קוצים ומוטות זיון ועוגני קרקע.
מבחני שליפה מומלץ לבצע על מנת לבחון את איכות החיבור של בורג לאלמנט בטון. נהוג לבצע בדיקות אלו בעת התקנה של עמודי תאורה, אנטנות, מתקני תליה, כננות ומנופים, ובכל התקנה של אלמנט המפעיל מאמצי מתיחה כנגד הבטון. ניתן לבצע מבחני שליפה לעומסים של כמה ק"ג ועד 60 טון.
איך מבצעים בדיקות שליפה
מחברים לבורג מתאם מיוחד ומושכים אותו באמצעות בוכנה הידראולית חלולה. את הבוכנה מניחים על הבטון או על תושבת מתאימה כך שהבורג עובר במרכזה וננעל עליה באמצעות האום שלו. את הבוכנה מפעילים באמצעות משאבה הידראולית והיא דוחפת את הבורג כנגד הבטון. למשאבה מחובר שעון לחץ המציג ערכים בPSI או BAR. בנוסף למערכת ההידראולית מצמידים לבורג מיקרומטר המאפשר לזהות בקלות תנועה מזערית של הבורג. לאחר ההגעה ללחץ הרצוי ממתינים פרק זמן מסוים בהתאם לעומס הנדרש ובוחנים את שעון הלחץ ואת מד המיקרומטר ע"מ לזהות אם ישנה שליפה של הבורג. את ערכי הלחץ שנרשמו ממירים לעומס בק"ג בהתאם לשטח הבוכנה איתה בוצעה הבדיקה. (שימוש בבוכנות שונות משיג עומסים שונים אפילו שהלחץ זהה. כלומר, אין דומה לחץ של 4000 PSI בבוכנה קטנה של 10 טון ללחץ של 4000 PSI בבוכנה גדולה של 60 טון).
בבדיקות שליפה יש לבדוק את כושר חיבור הבורג לבטון ולא את החוזק המכאני של הבורג (אותו אפשר לקבל מנתוני היצרן או לבצע עליו בדיקה מטלורגית). לא תמיד קל לקבוע את הרגע בו הבורג נשלף, ויכולים להיות מספר סימנים שונים:
א. לא ניתן לעבור לחץ מסוים בשעון.
ב. הלחץ בשעון יורד באופן עקבי.
ג. נראו סימני שבר בבטון, או נשמעו רעשים של סדיקה.
ד. זוהתה תנועה החוצה באמצעות מיקרומטר.
אם הבורג נמתח מעבר לתחום האלסטי שלו, אם הוא נקרע או נשבר וכו' אזי ישנו כשל בבורג. במקרה כזה מומלץ לבצע בדיקות מטלורגיות לבורג עצמו.
תמונה מבדיקת בשליפה בגשר רכבת ישראל
ניתן לראות את הבוכנה (בצהוב) מונחת על תושבת פלדה ובמרכזה מוט הברגה. הבודק מעלה לחץ באמצעות משאבה הידראולית ידנית. את הלחץ ניתן למדוד באמצעות שעון לחץ המוצמד למשאבה. ההמרה מלחץ לעומס בק"ג תלויה בשטח הלחיצה של הבוכנה.
עם ההגעה לעומס הרצוי מצמידים מדיד מיקרומטר לראש הבורג ובוחנים במשך זמן מה אם ישנה תזוזה של הבורג. גם תזוזה של עשירית מ"מ ניתנת לזיהוי בקלות עם מדיד זה. בנוסף לבדיקה עם המיקרומטר יש לוודא כי הלחץ בשעון מתייצב על ערך קבוע.
בתמונה זו ניתן לראות בצורה טובה יותר את חיבור הבורג למכשיר השליפה. המכשיר המוצר כאן הינו מתוצרת hydrjows אנגליה ומאפשר להקליט את מהלך הניסוי ולהוציא פלט ממוחשב המתאר את העומס שהושג בכל יחידת זמן עד לכשל או להפסקת הניסוי.
מדידת לחץ בשעון
שלח
שם מלא:
This field is required.
Thank You!
The form has been successfully sent.
טלפון:
This field is required.
דואר אלקטרוני
This field is required.
לפרטים נוספים
(מספר מקשר)