המעבדה מתמחה באיתור, מיפוי ומדידה של חללים תת קרקעיים, בורות, מנהרות ופירי כלונסאות. באופן כללי יש להבחין בין איתור חללים אותו ניתן לבצע רק עם GPR, לבין מדידה ומיפוי חללים אותה ניתן לבצע באמצעים נוספים.

תמונה של בור מים בירושלים בו בוצעה מדידה​

מיפוי חללים תת קרקעיים ומנהרות באמצעות מערכת GPR

צילום ומדידה של מנהרה עתיקה ללא כניסת אדם. המנהרה נתגלתה במקור לאחר שנקדח לתוכה כלונס באתר בניה

הכנסת סירה מתנפחת לתוך בור המים, לצורך ביצוע מדידות ובדיקת הבור​

הדמיה של אופן פעולת המערכת בתוך החלל​

הכנות לקראת ירידה ומדידה בתוך בור מים בירושלים. הירידה לבור מסוכנת ודורשת הכנות רבות במסגרת הגדרתו כחלל מוקף. ההכנות כוללות ניטור גזים, תאורה, מערכת חילוץ, שייט סירה במים עמוקים ועוד​

תמונה של מערכת מדידת הלייזר המוחדרת דרך פיר הבור​

מדידת חללים באמצעות מכ"מ GPR

 

מיפוי חללים ובורות באמצעות מכ"מ מאפשר לסרוק שטח נרחב במטרה לאתר מיקום אפשרי של החלל ולהעריך באופן גס את ממדיו. במיפוי חללים תת קרקעיים באמצעות מכ"מ ניתן להשתמש באנטנות שונות, בדרך כלל 400mHZ ו250mHZ, המאפשרות לזהות חללים בעומק מקסימלי של 4-9 מטר. עומק הזיהוי המקסימלי מושפע מגודל החלל, סוג הקרקע, התנגדות חשמלית של הקרקע ועוד, ולרוב לא ניתן להעריך מראש מה יהיה העומק המרבי בו ניתן לזהות חללים.

 

בשטחים פתוחים שאינם צפופים ניתן לבצע סריקה בקווי "שתי וערב" ולהפיק לאחר מכן קובץ תלת ממדי המאפשר לקבל חתכי קרקע בכיוונים שונים, ולהגדיל מאוד את הסיכוי למצוא את חללים.

מדידת חללים באמצעות החדרת מערכת אלקטרו-אופטית דרך קדח קטן קוטר

 

שיטה זו מאפשרת לקבל מידות מדויקות וגאומטריה של החלל מבלי להיכנס פנימה. הרעיון בבסיס השיטה הנו החדרת מערכת לייזר מסתובבת את תוך החלל וביצוע מדידות בכל הכיוונים מבפנים. נתוני המרחק מחיישן הלייזר והזווית בה בוצעה כל לזירה נשמרים במחשב ומאפשרים לקבל במקום שרטוט של הבור, ואף להפיק חתכים שונים.

 

שיטה זו אינה מיועדת כמובן לזיהוי חללים שאינם ידועים אלא למדידת הגודל הפיזי של חללים ידועים. את המערכת ניתן להשחיל דרך קדח בקוטר "4 ומעלה. במידה ואין כלל פיר או פתח להחדרת המערכת ניתן לבצע קודם את החור ולאחר מכן להחדיר את המערכת.

מיפוי מנהרות

 

המעבדה עוסקת רבות בתחום של מיפוי, איתור, ומדידה של מנהרות ושל נקבות בתווך התת קרקעי.

 

הערכת גודל חללים קארסטים מתחת לפירי כלונסאות

 

קידוח כלונס אל תוך חלל קארסטי הינה תופעה נפוצה. לפעמים שופכים אל תוך החלל מאות קובים של בטון והוא לא מתמלא… בשל כך רצוי להחדיר מצלמה ולקבל תמונה ויזואלית של החלל בכדי להעריך את גודלו. כמו כן ניתן להחדיר את מערכת מדידת הלייזר, לקבל מידות מדויקות של החלל, ולהבין כיצד יש לטפל בו.

הדמיה של הבור אשר בוצעה על סמך נתוני המדידה​

מיפוי חללים, בורות, מנהרות ופירי כלונסאות

מדידת חללים תת קרקעיים ניתן לבצע בשלושה אופנים:​

צילום בורסקופי מיוחד לפירי כלונסאות

 

כאשר יש להבטיח כי פיר כלונס נקדח לכל העומק בקוטר מסוים ניתן להחדיר את מערכת מדידת הלייזר ולקבל את קוטר הפיר לכל גובהו. כמו כן ניתן לבצע צילום של דופן הפיר באמצעות בורוסקופ יעודי לפירי כלונס ולקבל תמונה באיכות גבוהה. הצילומים מאפשרים להבין האם ישנן חללים בדפנות הפיר.

שלח

שם מלא:

This field is required.

Thank You!

The form has been successfully sent.

טלפון:

This field is required.

דואר אלקטרוני

This field is required.

לפרטים נוספים

(מספר מקשר)